Funcionament

Introducció

Formar part d’una cooperativa va més enllà del fet de comprar i consumir, per tal de que tot funcioni cal que 
cadascú  s'impliqui i que li dediqui una mica del seu temps.

Ens reunim un cop cada 2 mesos de forma assembleària per poder decidir, discutir i comunicar-nos entre nosaltres. 

Com ens organitzem

Per repartir la feina i fer més àgils les decisions ens organitzem en comissions: la que porta la comptabilitat, la que busca nous productors, la que gestiona les comunicacions externes, la que gestiona les comunicacions internes, etc… (Comissions). Cada soci ha de formar part d’almenys una.

Com comprem

Cada setmana fem la compra via internet des de casa, és molt còmode! Per a fer la compra s'encarrega la sistella per cada UC amb els productes que cada UC tiri.

Es a dir, els nostres pagesos ens ofereixen una cistella oberta de manera que podràs triar el que més et vingui de gust. Actualment, per exemple, Cal Rosset serveix la fruita i la verdura i Can Pipirimosca pa, magdalenes i galetes. També hi ha opció de comprar vedella, xai, peix, olives, oli, sucs, begudes vegetals, làctics, fruits secs, arròs, etc...

Com repartim la compra

Els dijous a partir de les 20h és el dia de recollida de la cistella. Si a algun soci no li va bé l’horari, pot recollir-la en algun altre moment ja que tots tenim clau de l'Ateneu.

Independentment de la comissió de la que es formi part, cada dos mesos aproximadament  toca fer el torn de repartiment de comanda. El torn és els dijous de 18.30h a 20h, i entre 2 o 3 socis es preparen les cistelles de totes les Unitats de Consum.

Despeses

Pel que fa a la part econòmica hi ha una sèrie de despeses fixes:

  • Per entrar a la cooperativa cada Unitat de Consum (grup de persones que consumeixen d'una mateixa cistella) paga una quota d’entrada de 20 € (retornables en el cas de que la UC es doni de baixa).
  • Cada soci (persona física que s'implica en el funcionament de la cooperativa) paga 30€ no retornables, en concepte de despeses de manteniment: la nevera que es trenca, material d’oficina…
  • I mensualment cada UC paga una quota de 15€ (o en funció del que consumeix, si passa d'una quantitat acordada) per pagar les despeses que genera el local (llum, aigua i lloguer).

A part de les despeses fixes, cadascú paga per la comanda que fa. Es paga a final de mes, totes les comandes que cada UC hagi fet durant aquell mes via trasferencia o ingrés bancari a la conta de La Senalla.

Per als interessats en participar

En resum aquest és el funcionament de La Senalla. Si estas interessat pots també consultar el nostre Reglament Intern.

Si t’agrada i et ve de gust participar escriu-nos i t'informarem de la disponibilitat de places. 

També et convidem a que miris el llistat de cooperatives de consum que hi ha per Barcelona al web de La Repera.

Finalment, t'animem a que si vols engegar una nova cooperativa, ens demanis tot el què vulguis perquè et poguem ajudar (d'aquí vam sorgir nosaltres, de les llistes d'espera de les altres cooperatives de Gràcia).

Moltes gràcies!

I salutacions de tots els senallenques i senallencs.