Informació socis‎ > ‎Comissions‎ > ‎Local‎ > ‎

Tutorials

Preguntes que es pot fer un nouvingut

Com puc aconseguir una còpia de la clau del local?

T’has de posar en contacte amb Logística (local@lasenalla.org). Si marxes de la cooperativa, hauràs d’escriure a aquesta mateixa adreça per tornar la clau i se’t retornaran els diners dipositats.

A qui m’he de dirigir per fer els torns de repartiment de cistelles?

Has d’enviar un missatge a la Comissió de Logística (local@lasenalla.org), que t’inclourà en la propera tongada de torns. Si no pots fer torns de repartiment de cistelles perquè no et va bé els dimecres, ho hauràs d’especificar en el correu a local@lasenalla.org i se t’assignaran torns de neteja.

Com sé que em toca torn?

Cada vegada que s’organitzen els torns (cada 2-3 mesos) la persona encarregada n’informa tots els socis a través d’un missatge electrònic, una nota al Fengoffice i al calendari (vegeu els dimecres). Finalment, també es pengen els torns al local, al suro gran (al costat del lavabo).

Si no puc anar a un torn a qui m’he de dirigir?

Si abans que s’organitzin els torns saps que hi ha algun dimecres que et serà impossible ser-hi, comunica-ho al més aviat possible a local@lasenalla.org perquè no se t’assigni aquell dia. De totes maneres, si ja tens el torn assignat i no hi pots anar, és responsabilitat teva buscar algú que te’l canviï. Pots fer-ho a través d’una nota al Fengoffice (mai al calendari).

Què significa l’asterisc al costat d’un nom en els torns?

Vol dir que aquella persona és la responsable d’obrir la nota del torn al Fengoffice (que ha de portar com a títol ‘TORN DEL DIA XXX’), a la qual ha de subscriure tots els encarregats del torn. També és la responsable de portar l’Excel al torn en un USB i, en acabar-lo, penjar-lo un cop quadrat a la nota del torn corresponent explicant les incidències. 

Què he de fer quan em toca torn?

Has de confirmar que hi assitiràs a través de la nota del Fengoffice que ha obert la persona responsable de l’Excel d’aquella setmana.

Qui és el responsable de quadrar l’Excel?

Encara que hi hagi una persona responsable de portar l’Excel (la que té l’asterisc) has de tenir en compte que tots els membres del torn són responsables de quadrar-lo. A cada torn hi haurà un responsable d'excel (el nom en majúscules) que serà el responsable de que estigui quadrat abans de penjar-lo.

M’he de buscar una caixa per a la comanda?
Per defecte, hi haurà una caixa amb el teu número d’UC. Tanmateix, si creus que no és prou gran o prou maca, la pots canviar. En tot cas, hauràs de fer-te una fotografia i enviar-la a local@lasenalla.org per posar-la a la caixa.

Què faig amb la caixa?

No cal dir que les caixes no es netegen soles ni tornen soles als prestatges. És a dir, un cop recullis la teva comanda l’hauràs de tornar a la lleixa que li correspongui.

Com funcionen els torns de neteja?

Els torns de neteja s’organitzen des de la Comissió de Logística. Les rondes de torns de neteja es pengen cada trimestre en un Excel al Fengoffice. La neteja està prevista un cop al mes durant la major part de l’any i dos cops els mesos de juliol i agost.

Els encarregats de la neteja seran las persones de La Senalla que no poden fer torn de repartiment els dimecres.Si no hi hagués prou gent els membres de logística farien de reforç. La persona que fa el torn decideix venir quan millor li convé, cap a final de mes. Normalment hi ha una persona assignada, excepte alguns mesos, en què seran dues per fer una neteja més a fons (un cop cada tres mesos). Els mesos que hi ha dues persones assignades es poden posar d’acord per quedar un dia i portar a terme la neteja o bé es reparteixen les tasques.

La neteja consistirà com a mínim a treure la pols dels prestatges, taules, etc., fregar el lavabo i canviar la tovallola (algú s’hauria d’emportar i rentar la bruta i canviar-la per una de neta), buidar els cubells de reciclatge, escombrar i fregar el terra. Els mesos en que toca neteja a fons s’han de netejar també les neveres i treure els prestatges més a fons.

Només es neteja el local durant els torns de neteja?

No. També és necessari portar a terme un mínim manteniment de la neteja entre tots els socis de La Senalla. Així, després del torn de repartiment de cistelles és necessari escombrar el terra per treure terra i restes vegetals, a més a més de netejar les superfícies de treball (taules, bàscules) i treure la brossa. És molt important que no quedin residus orgànics al local, per tal d’evitar proliferació d’animalons i descomposició de matèria orgànica.

Què he de fer si em falta material de neteja o d'un altre tipus (quan estic netejant)?

T’has de posar en contacte amb la Comissió de Logística (local@lasenalla.org) per comunicar-ho, ja que aquesta és l’encarregada de proporcionar el material necessari per al funcionament del local, ja sigui de neteja, bombetes, piles, etc. Els productes de neteja estan separats en ‘Lavabo’ i ‘D’altres’.

Què faig si necessito obrir la clau de pas de l’aigua al local?


La clau de pas del local es troba tancada per defecte perquè a la cisterna del lavabo raja aigua. És una aixeta petita que es troba a la paret al costat del WC i està retolada com a tal. Si necessites obrir l’aigua puntualment, només l’has de girar fins que surti aigua i recordar-te sempre de deixar-la tancada.

En cas que hi hagi alguna fuita d’aigua al local, caldrà tancar també la clau de pas general, que és fora del local. La trobaràs a la porteria sortint a mà esquerra del local (núm. 10-12), darrere una porta al fons de tot amb les claus generals de pas de l’aigua de l’edifici. La clau per entrar a la porteria la trobaràs al local de La Senalla, a sobre del comptador d’electricitat.

Reconeixeràs la clau de pas general de La Senalla perquè és la més nova i està identificada com a tal. Hi ha dues claus, una davant de l’altra i s’han de accionar les dues. Normalment aquestes claus es deixaran obertes, i farem servir només la que hi ha dintre del local per obrir o tancar l’aigua.
Comments