Consultes freqüents

T' acabes de fer soci de La Senalla? Benvingut :)

Continguts

 1. 1 A quin compte bancari s’ha de fer la transferència inicial?
 2. 2 Una vegada feta la transferència inicial, quan puc fer la primera comanda?
 3. 3 Quin dia i hora és el límit per fer la comanda setmanal?
 4. 4 Cal fer una comanda cada setmana? Hi ha un import mínim?
 5. 5 Hi ha requisit de permanència a la cooperativa un cop t’hi dónes d’alta?
 6. 6 A qui li demanes la clau del local?
 7. 7 A la pàgina de la botiga s’esmenta un codi de descompte,  a què es refereix?
 8. 8 A la botiga, quan canvia l’estat de la comanda de “pendent” a “completa”?
 9. 9 Què fas si no t’arriba algun producte comprat?
 10. 10 Quan el preu d’un producte és per kg, però es compra per unitats, quan es fa l’ajust?
 11. 11 S’ajusta l’import si el pes servit no és exactament el demanat?
 12. 12 Quan s’emet la factura? Quin dia es fa el pagament? Si hi ha algun error en la factura, a qui es fa la consulta?
 13. 13 Quan escrius una nota, va a tots els subscriptors?
 14. 14 Sempre que hi ha una nova nota, arriba un mail d’avís al correu electrònic?
 15. 15 Què significa la icona “eliminar a la paperera” al feng office?
 16. 16 Quantes comissions hi ha? Si t’apuntes a una, pots canviar després?
 17. 17 S’organitzen activitats? Les activitats són exclusivament per als socis o per a tots el membres d’una unitat de compra?
 18. 18 Què passa si un dijous és festiu?
 19. 19 S’interromp la compra per vacances (Nadal, Setmana Santa, estiu...)?
 20. 20 Com a soci de La Senalla, tenim descomptes en algun altre establiment?
 21. 21 Els torns són per UC o per soci?  Amb quina freqüència toquen?
 22. 22 La quota és per soci o per unitat de consum?
 23. 23 Si et surt un imprevist i no pots fer el torn, què pots fer?
 24. 24 A qui t’has de dirigir si tens dubtes?
 25. 25 Qui neteja el local?

 • A quin compte bancari s’ha de fer la transferència inicial?

El compte bancari de La Senalla és a Triodos i el número és:

ES51 1491 0001 2721 5575 4829

 • Una vegada feta la transferència inicial, quan puc fer la primera comanda?

Un cop has fet la transferència de l’import inicial, la gent d’Econolegal notifica a Internes que tenim una alta nova a la cooperativa. Un cop la Comissió d’Econolegal ho ratifica i se’t proporcionen els usuaris i contrasenyes per entrar als sistemes ja pots fer la primera comanda. En principi, no haurien de passar gaires dies.

 • Quin dia i hora és el límit per fer la comanda setmanal?

El dia límit per fer la comanda és els diumenges abans de les 14h00. Apunta-t'ho a la agenda perquè es típic se't passi ;)

Un error que a vegades passa als nous quan comenceu a fer comandes és duplicar-la, per exemple al voler afegir un producte, aneu en compte amb aquest fet i si us passa (ho podeu veure en “el meu compte”) envieu un correu a a l'encarregat de la botiga d'aquella setmana; es pot veure al Calendari del fengoffice (si no us aclariue demaneu ajuda al vostre soci/a guia).

Quan realitzeu la comanda heu de donar per defecte a acceptar a tots els passos que us van sorgint fins que es conclou la comanda.

 • Cal fer una comanda cada setmana? Hi ha un import mínim?

No estem obligats a fer una comanda setmanal, però si la UC preveu que moltes setmanes estarà fora (feina, vacances, etc.) estaria bé que busqués una persona substituta perquè fes alguna comanda en lloc seu. D’aquesta manera els proveïdors no veuran una baixada considerable de les comandes en el cas que més d’una UC es vegi en la mateixa situació. Cada UC paga una quota fixa per persona membre de la Unitat de Consum (9,5€). Aquesta quota serveix per formar part de l'Ateneu Rosa de Foc i totes les persones membres de La Senalla són sòcies a ple dret de l'Ateneu Rosa de Foc.

La quota mensual és de 9,5 euros per UC. Aquesta quota és la de persona sòcia de ple dret de l'Ateneu Rosa de Foc, on ens trobem actualment des de l'abril de 2019.

Has de tenir en compte que encara que no fagis comandes hauràs de pagar la quota mensual, i que, per tant, no l’estaràs amortitzant si deixes de consumir molt de temps.

 • Hi ha requisit de permanència a la cooperativa un cop t’hi dónes d’alta?

No.

 • A qui li demanes la clau del local?

La clau del local s’ha de demanar a Logística (logistica@lasenalla.org). La clau ha de ser retornada quan es deixa la cooperativa i d’aquesta manera es retornaran els 20 € posats quan es va entrar a formar part de La Senalla.

 • A la pàgina de la botiga s’esmenta un codi de descompte,  a què es refereix?

És perquè el programa ho posa per defecte, però no se li ha de fer cas.

 • A la botiga, quan canvia l’estat de la comanda de “pendent” a “completa”?

La comanda passa de “pendent” a “completa” automàticament el dijous, ja que és dijous el dia que recollim la cistella.

 • Què fas si no t’arriba algun producte comprat?

La gent del torn apunta a l'excel el producte que no han arribat aquella setmana i ho notifica a la nota del torn que s'ha obert al Fengoffice. Al moment s’esborra de l’Excel perquè no es carregui l’import a la teva comanda. De totes maneres, també ho ratifiquen a la nota del torn en qüestió que s’ha obert al Fengoffice. Per qualsevol dubte sobre la comanda s’ha d’escriure a la nota del Fengoffice del dia en qüestió perquè la gent del torn t’ho pugui explicar millor.

 • Quan el preu d’un producte és per kg, però es compra per unitats, quan es fa l’ajust?

Els encarregats del torn són els responsables de fer aquestes equivalències a l’Excel.

 • S’ajusta l’import si el pes servit no és exactament el demanat?

La gent del torn intenta quadrar al màxim el pes dels productes demanats per cada UC. Però és cert que a vegades això resulta una mica complicat en alguns productes. Es tracta de fer-ho el millor possible i una mica la filosofia de “avui hi surto guanyant una mica i un altre dia perdent una mica”. De totes maneres, si es porta un producte amb molta menys quantitat de la prevista sí que es rectifica a l’Excel.

 • Quan s’emet la factura? Quin dia es fa el pagament? Si hi ha algun error en la factura, a qui es fa la consulta?

Abans del diumenge següent, la persona encarregada penja un Excel quadrat a la nota del torn del Fengoffice. Si hi ha hagut alguna incidència amb la teva comanda ho has de comunicar en aquest termini de temps (del dimecres al diumenge). Cada UC és responsable de mirar que la seva part estigui correcta i, en el cas que no sigui així fer un comentari en aquella nota per mirar de solucionar-ho de la millor manera possible. Un cop s’ha  acabat el mes i tots els excels dels diferents torns del mes s’han publicat, la Comissió d’Econolegal s’encarrega d’elaborar un Excel amb l’import total d’aquell mes. Quan es té tot quadrat, es penjarà una nota al Fengoffice amb un fitxer Excel adjuntat. A partir d’aquell moment les UC han de mirar quin és l’import que han de pagar i fer el pagament.

 • Quan escrius una nota, va a tots els subscriptors?

Quan escrius una nota, t’has de recordar de penjar-la a l’espai de treball “Tothom” si realment és un assumpte important i rellevant per al bon funcionament de la Senalla. Si és una cosa informativa, com que fan una pel·li sobre ecologisme al Verdi, és millor posar-la a l’espai de treball “Miscel·lània”. Si es tracta d’un tema en concret i molt important en què t’interessa que a algunes persones no els passi per alt i ho rebin al correu electrònic, pots utilitzar una funció del Fengoffice que es diu “Subscriptors”. Pots afegir-hi tants subscriptors com vulguis a aquella nota.

Un cop redactada i enviada la nota, torna a editar-la i des-subscriu a tothom perquè no segueixin rebent emails al seu correu personal. El Fengoffice el vam obrir per no saturar els correus personals, i no hem d’abusar de les subscripcions.

 • Sempre que hi ha una nova nota, arriba un mail d’avís al correu electrònic?

No, només li arriba a la gent que ha estat subscrita en aquella nota.

 • Què significa la icona “eliminar a la paperera” al feng office?

"Enviar a la paperera" elimina definitivament el document del fengoffice, no només de l'usuari que l'està utilitzant en aquell moment.

 • Quantes comissions hi ha? Si t’apuntes a una, pots canviar després?

Hi ha sis comissions: Internes, Externes, Local, Econolegal i Compres i Criteris de Consum. Quan entres a la cooperativa t’has d’apuntar com a mínim a una, la que més t’agradi, a la que més gent falti o a la que et faci més ràbia. Si al cap d’un temps et ve de gust canviar no hi ha cap problema a fer-ho. Intentem però que les comissions estiguin una mica equilibrades.

 • S’organitzen activitats? Les activitats són exclusivament per als socis o per a tots el membres d’una unitat de compra?

De tant en tant s’organitzen activitats per a la gent de La Senalla (aniversari de la cooperativa, nit de jocs, convocatòria per a manifestacions, etc.). Està obert a tots els membres de la UC així com a qui vulguis convidar. Com a membres de l'Ateneu Rosa de Foc també podem participar de les activitats de l'ateneu i gaudir de l'espai.

 • Què passa si un dijous és festiu?

Doncs que la gent de compres parla amb els proveïdors i verifiquen si aquella setmana ens portaran els productes o no. Normalment ells també fan festa i ens proposen o anul·lar la comanda o portar-la un altre dia al local. La gent de Compres ens ho notifica a través del Fengoffice.

 • S’interromp la compra per vacances (Nadal, Setmana Santa, estiu...)?

No, excepte en els dies festius o si s'acorda per falta de comandes.

 • Com a soci de La Senalla, tenim descomptes en algun altre establiment?

Actualment els acords amb establiments s'han de revisar. Tenim els avantatges de formar part de l'Ateneu Rosa de Foc..

 • Els torns són per UC o per soci?  Amb quina freqüència toquen?

Els torns són per soci i aproximadament toquen un cop cada mes i mig. Normalment els torns estan formats per dues persones sòcies.

A l’inici del trimestre, una persona de la comissió de local envia les taules amb les dates en que ens toca torn a cada soci. Si no podem anar a la data assignada podem canviar-la amb algun altra soci; pots crear una nota al fengoffice per intentar trobar un substitut.

 • La quota és per soci o per unitat de consum?

La quota mensual és per persona i la feina i la distribució tant dels torns, com pertànyer a una comissió, el dret a vot, etc, també és personal.

 • Si et surt un imprevist i no pots fer el torn, què pots fer?

Notificar-ho el més aviat possible al Fengoffice i mirar de trobar un substitut. Si és a darrera hora, doncs avisar la gent del torn perquè sigui conscient que seran una persona menys.

 • A qui t’has de dirigir si tens dubtes?

Al soci guia que t’hagi assignat la Comissió d’Internes. Depenent dels dubtes que tinguis el millor és adreçar-te a una persona de la comissió adequada i que sigui aquesta la que ho porti a la reunió de cada comissió.

 • Qui neteja el local?

La gent que no pot formar part de la rotació de torns per disponibilitat horària s'encarrega, juntament amb la comissió de Local de netejar el local, fer-hi millores, etc. Els torns de neteja els marca l'Ateneu i es reparteix equitativament entre les cooperatives i col·lectius que en formen part.


Comments